Töfsingdalens nationalpark
En vandrare i skogen.Foto: Sebastian Kirppu

Välkommen

I Töfsingdalens nationalpark kan du få uppleva urskog av tall, frodig granskog, gråa blockhav och forsande vatten. Men tänk på att Töfsingdalen kan vara en av Sveriges mest otillgängliga nationalparker. Och i stora delar av parken är naturen enormt blockrik och svårframkomlig.

På sommaren tar besökare sig bara hit till fots eller med helikopter. Räkna med en vandring på cirka tre timmar för att ta dig till nationalparksgränsen. När det finns snö går det att åka skidor eller köra snöskoterleden till det närliggande Hävlingens fiskecamp vid Töfsingdalens västra sida.

Inne i nationalparken finns inga vandringsleder, bara en ledsnutt på två kilometer i nordvästra hörnet. Längs Storån och Töfsingåns dalgång är terrängen relativt lättvandrad. 

I klädväg är det vandringskängor och tåliga kläder som gäller när du besöker Töfsingdalens nationalpark. Sommartid kan det i perioder vara en del mygg och knott, så kom ihåg myggmedel.

Väder

För att vara säker på att du har rätt kläder efter väder kan det vara bra att hålla koll på det aktuella väderläget i området.

Dela med dina vänner

Dela den här sidan med dina vänner på Facebook, X (tidigare Twitter) och via mail.