Hamra nationalpark
Naturskog i Hamra nationalpark.

Hamra nationalpark

Urgamla skogar, stilla myrland och vilda forsar

Att vandra in mellan de gamla furorna är en resa bakåt i tiden, till skogen så som den en gång var. Här finns orörda myrar och lavbehängd gammelskog. Det finns träd som är över 400 år gamla. Du kan uppleva Hamras natur året om, i vandringskängor eller från släden i en hundspann. 2011 invigdes Nya Hamra nationalpark. Den gamla parken från 1909 utökades då kraftigt och fick nationalparksymbolen "Guldkronan".

Om Hamra nationalpark

Vi bygger om trätrottoaren

01 juni 2023

Under tiden 1 juni till och med 2 juli kommer trätrottoaren från toalettbyggnaden via huvudentrén till Svansjön bytas ut (cirka 600 meter). Det kan innebära begränsad framkomlighet under byggtiden. Via huvudentrén kan du promenera på Myrslingan i fall det är avstängt mot Svansjön. Det kan också, tidvis, vara hög ljudvolym och inte det lugn som du kanske söker. Tänk på att endast parkera vid avsedd plats. Arbete med trottoaren kan även förekomma på helger. Tack för ditt tålamod. /Nationalparksförvaltningen

Besöksinformation

Här kan du läsa om allt du behöver veta inför ett besök i Hamra nationalpark. När det är bäst att besöka nationalparken, hur du hittar hit och om vilka regler som gäller i området.

Upplevelser i Hamra nationalpark

I Hamra nationalpark kan du vandra, åka hundspann, upptäcka brandfält, utkiksplatser och mycket mer!

Fler upplevelser i Hamra nationalpark

Sveriges nationalparker i sociala medier

Dela med dina vänner

Dela den här sidan med dina vänner på Facebook, Twitter och via mail.