Sök
Abisko nationalpark
Utställning på naturum Abisko.

Tillgänglighet

Naturum Abisko är tillgängligt för personer med funktionsnedsättning, exempelvis rullstolsburna, från parkeringsplatsen intill naturum. Det finns även leder ut i naturen som är tillgänglighetsanpassade.

Det finns en tillgänglighetsanpassad led som går fram till kanjonen och nationalparkssymbolen, där det också finns en rastplats. Nere vid Torneträsk strand finns ännu en tillgänglighetsanpassad rastplats. Mer information om de tillgänglighetsanpassade utflyktsmålen och lederna hittar du i pdf:en nedan. I den finns också information om resmöjligheter och boenden.

Tillgängliga turer och utflyktsmål i Abisko nationalpark (folder)  

Synpunkter på tillgängligheten i nationalparken tas gärna emot av Länsstyrelsens nationalparksförvaltning via skyddadnatur.norrbotten(snabel-a)lansstyrelsen.se. 

Övernattning

Turiststation med hotellstandard och restaurang, vandrarhem, stugor och tältplats med servicebyggnad finns vid nationalparkens entréområde. Anläggningen drivs av Svenska Turistföreningen  Byn Abisko har boenden, restaurang, liten affär och bensinstation och ligger cirka tre kilometer från nationalparken. För frågor om tillgänlighet, kontakta respektive turistarrangör/hotell.

Naturum Abisko

I nationalparken finns ett naturum med utställningar, turtips och information om fjällens natur och kultur. Toaletter och gratis parkeringsplatser finns. Hiss till övervåningen med film- och bildvisningssal.