Till innehåll på sidan Sök
Blå Jungfrun nationalpark
Två vindskydd på stenhällar med blå himmel bakom.

Rasta, äta och bo

Här får du information om var du kan rasta, äta och bo i Blå Jungfruns nationalpark.

Rastplats och toaletter

Det finns inga iordningsställda rastbord på ön men det är lätt att hitta sin egen klippa att rasta på. Toaletter finns vid alla tre hamnarna; Sikhamn, Lervik och Nedre Västra Stenbrottet.

Grillplatser och elda

Det råder strikt eldningsförbud på Blå jungfrun. Plats för medhavt stormkök finns i anslutning till vindskydden vid Sikhamn som kan nyttjas i mån av plats. Bokade gäster har förtur till matlagning.

Tänk på att det är mycket stor brandrisk på ön och även en kastad cigarettfimp kan få ödesdigra konsekvenser!

Mat i närheten

Det finns ingen mat, fika eller dricka att köpa på Blå jungfrun. Under sommarmånaderna när turbåt går till Blå Jungfrun finns det servering ombord. Det finns också flera matställen i Oskarshamn och i Byxelkrok, där du kan äta före eller efter din tur till Blå jungfrun.

Tältning

Övernattning är endast tillåten i vindskydden vid Sikhamn, tältning är förbjuden. Regler för övernattning och bokning hittar du under Upplevelser.

Boende/Stuguthyrning

Två vindskydd finns att boka under guidesäsong; midsommarveckan till veckan för skolstart. Kontakta Oskarshamns turistinformation för bokning. Det finns gott om stuguthyrning på Öland och i Småland, ta kontakt med Visit Öland eller Oskarshamns turistinformation.