Blå Jungfrun nationalpark
Ett vindskydd i trä på klipporna  i vilket en person sover i en sovsäck. Foto: Oskar Lind

Rasta, äta och bo

Här får du information om var du kan rasta, äta och bo i Blå Jungfruns nationalpark.

Rastplats och toaletter

Det finns inga iordningsställda rastbord på ön men det är lätt att hitta sin egen klippa att rasta på. Toaletter finns vid alla tre hamnarna; Sikhamn, Lervik och Nedre Västra Stenbrottet.

Grillplatser och elda

Det råder strikt eldningsförbud på Blå jungfrun. Plats för medhavt stormkök finns i anslutning till vindskydden vid Sikhamn som kan nyttjas i mån av plats. Bokade gäster har förtur till matlagning.

Tänk på att det är mycket stor brandrisk på ön och även en kastad cigarettfimp kan få ödesdigra konsekvenser!

Mat i närheten

Det finns ingen mat, fika eller dricka att köpa på Blå jungfrun. Under sommarmånaderna när turbåt går till Blå Jungfrun finns det servering ombord. Det finns också flera matställen i Oskarshamn och i Byxelkrok, där du kan äta före eller efter din tur till Blå jungfrun.

Tältning

Övernattning är endast tillåten i vindskydden vid Sikhamn, tältning är förbjuden. Regler för övernattning och bokning hittar du under Upplevelser.

Boende/Stuguthyrning

Två vindskydd finns att boka under guidesäsong; midsommarveckan till veckan för skolstart. Läs mer under Vindskydden

Övernattningen är kostnadsfri. Bokningen görs via Solkustturers bokningssystem även om man inte åker med turbåten ut och hem. 

Det finns gott om stuguthyrning på Öland och i Småland om du behöver boende i anslutning till ditt besök, ta kontakt med Visit Öland eller Oskarshamns turistinformation.

Dela med dina vänner

Dela den här sidan med dina vänner på Facebook, X (tidigare Twitter) och via mail.