Blå Jungfrun nationalpark
Två vindskydd i trä står på klippor.Foto: Charlotta Larsson

Vindskydden i Sikhamn

Vindskydden i Sikhamn är två till antalet och maximalt 8 personer får övernatta per gång och endast en natt per tillfälle.

Om upplevelsen

Vindskydden är öppna under tiden som Blå Jungfrun är bemannad med guider; från veckan före midsommar till första veckan i augusti. Därefter låses de för vintern. Tält är inte tillåtet.

Av säkerhetsskäl ska mat och vatten för ett extra dygn alltid tas med. Vädret kan plötsligt göra det omöjligt med planerad återfärd. Friluftskök är tillåtet och särskild plats för matlagning finns i anslutning till vindskydden. Grillning är inte tillåtet.

Eftersom det finns tre entréer på ön måste man räkna med att bära sin packning i kuperad terräng från båten till vindskydden i cirka 30 minuter. Tänk på detta när du packar så att du slipper gå flera gånger!

Övernattningen är kostnadsfri. Bokningen görs via Solkustturers bokningssystem även om man inte åker med turbåten ut och hem. 

Precis som vid ordinarie turer med båten kan det hända att du inte kan åka ut på din bokade dag på grund av väderförhållanden på ön. 

Tid

Öppna från veckan före midsommar till första veckan i augusti.

Plats

Sikhamn

Dela med dina vänner

Dela den här sidan med dina vänner på Facebook, X (tidigare Twitter) och via mail.