Webbplatsen använder kakor (cookies) för att fungera på ett bra sätt. Här kan du läsa mer om hur vi använder kakor!

Läs mer
Kosterhavets nationalpark
Rött trähus vid brygga, Rossö entré.

Entréerna

Du som besökare har lätt att få bra information om nationalparken. Tanken är att entrén ska inspirera, instruera och informera.

Entréerna ser lite olika ut: de är bemannade informationscentrum eller så finns bara skyltar med mer eller mindre detaljerad information. Naturum är huvudentrén till nationalparken.

Entré Strömstad

Kosterhavets entré i Strömstad ligger på torget i Norra hamnen vid Kosterbåtarnas tilläggningsplats. Här finns en bronsmodell över Kosterhavets nationalpark samt en informationsskylt och informationsmaterial. I Strömstad Infocenter precis intill hittar du information om turbåtar, boende och vad som är på gång i och runt Kosterhavet.

Entré Saltö. Foto: Anders Tysklind

Entré Saltö

Mitt på Saltö finns en parkering med en sommaröppen kiosk, toalettbyggnad och soprum. Här finns även en markör och bronsmodell över Kosterhavets nationalpark samt en informationsskylt och informationsmaterial. Från parkeringen leder stigar ned till havet. Vid badplatsen finner du en snorkelled, en naturstig under ytan. Vandra över klipporna och blicka ut mot det vida havet.
Kiosken är öppen lördag och söndag kl. 10-17 augusti ut.

Entré Rossö

Kosterhavets entré Rossö är bemannat och inhyst i det nyuppförda hamnmagasinet i Rossö hamn.  Här hittar du en utställning om nationalparken och om Rossö som hummercentrum. Natur möter kultur; utställningen berättar om Kosterhavets mångfald och om hur livet vid kusten i alla tider påverkats av närheten till havet. Här kan du även se ett vackert bildspel. Entrén har också ett litet café. Utanför finns en markör och bronsmodell över Kosterhavets nationalpark samt en informationsskylt.
Öppettider för entré Rossö

Entré Resö

I dag finns en temporär entréplats med markör och bronsmodell över Kosterhavets nationalpark samt en informationsskylt och informationsmaterial.  I den lilla fiskehamnen på Resö kan du komma i kontakt med det yrkesfiske som bedrivs i Kosterhavet. Flera räktrålare har sin hemmahamn här. Entrén på Resö är föremål för detaljplaneläggning som Tanums kommun driver. Samhällsföreningen Resö-Galtö vill parallellt bygga ut hamnen, vilket innebär att fler funktioner än själva entrén ska regleras i planen däribland hamnen, parkeringsplatser med mera.

Dela med dina vänner

Dela den här sidan med dina vänner på Facebook, Twitter och via mail.