Kosterhavets nationalpark
Människor sitter på träbänk utanför rött trähus, naturum.Foto: Anders Tysklind

Naturum

Ett stenkast från Ekenäs brygga på Sydkoster, Hamnevägen 30, ligger naturum. Det är ett bemannat informationscentrum där besökare kan ställa frågor om nationalparken, få kartor och hitta mycket information.

Strandexkursion. Foto: Örjan Karlsson
Klappakvariumet på naturum. Här kan du titta och känna på Kosterhavet. Foto: Örjan Karlsson

Vi har en utställning med foton och interaktiva aktiviteter. Hos oss finns också ett klappakvarium där du kan få se några av Kosterhavets invånare. 

Här finns audioguider på svenska, engelska och tyska att låna utan kostnad, där en berättarröst tar dig runt i utställningen och informerar om vad du ser.

Vi har också filmer, bildspel, guidningar och föredrag. Vi har dessutom broschyrer som du kan läsa eller ta med, och böcker att bläddra i eller köpa i vår lilla butik.

Sommartid har vi visningar i klappakvariet och strandexkursioner vid Rörvik, Sydkoster och vid campingen på Nordkoster. Vi brukar även ha strandexkursioner på Rossö och Resö vid några tillfällen.

Fullständig redogörelse för tillgängligheten på naturum Kosterhavet hittar du i tillgänglighetsdatabasen hos Turistrådet Västsverige

Dela med dina vänner

Dela den här sidan med dina vänner på Facebook, X (tidigare Twitter) och via mail.