Padjelanta / Badjelánnda nationalpark
Stuga i forgrunden snotackta fjall i bakgrundenFoto: Laponiatjuottjudus

Rasta, äta och bo

Här får du information om var du kan rasta, äta och bo i Padjelanta / Badjelánnda nationalpark.

Rastplats och toaletter

I nationalparken finns det torrtoaletter vid stuglägren längs Padjelanta-/Badjelánndaleden.

Grillplatser och elda

Det finns inga grillplatser i nationalparken.

Mat i närheten

I nationalparken finns inga restauranger. Längs Padjelanta-/Badjelánndaleden kan man köpa proviant för fjällvandringen i de olika stuglägrena.

Utanför nationalparken finns samhällena Porjus, Gällivare och Jokkmokk, här finns restauranger. I Jokkmokk och Gällivare finns olika matbutiker.

Tältning

För dig som vill tälta så gäller allemansrätten. Det innebär att man får tälta ett par dygn på samma plats i nationalparken. Tänk på att följa nationalparkens föreskrifter och allemansrättens grundregel – inte störa, inte förstöra. Välj en tältplats där du inte skadar marken och ta med dig allt skräp hem. 

Boende/Stuguthyrning

I nationalparken kan du bo i fjällstugorna som finns längs Padjelanta-/Badjelánndaleden. Stugorna har självhushåll med enkel men bekväm standard. Du eldar, hämtar vatten, lagar mat, diskar och städar. Det finns enklare uppsättningar med bestick och porslin. Stugorna har även filtar och kuddar, men du behöver egna sängkläder. Det finns ved och gasolspisar i alla stugor. Det går inte att förboka plats i stugorna. Under vårvintern och sommaren är stugorna bemannade med stugvärdar.

Utanför Padjelanta/Badjelánnda nationalpark finns det camping, vandrarhem och hotell.

För mer information kontakta:

Dela med dina vänner

Dela den här sidan med dina vänner på Facebook, X (tidigare Twitter) och via mail.