Webbplatsen använder kakor (cookies) för att fungera på ett bra sätt. Här kan du läsa mer om hur vi använder kakor!

Läs mer
Tresticklans nationalpark

Aktuellt

Här hittar du viktig information som berör Tresticklans nationalpark just nu.

  • 26 augusti 2022: Nössemarksvägen, väg 2183 mot Tresticklan söderifrån, kommer att vara påverkad av vägarbeten fram till hösten 2024 med start nu i september 2022. Det kommer tidvis att råda begränsad framkomlighet. Se mer på Dals-Eds och Trafikverkets webbplatser:
    Åtgärder Väg 2183, Ed-Nössemark - Dals-Eds kommun (dalsed.se).Väg 2183, Ed–Nössemark, bärighets- och förstärkningsåtgärder - www.trafikverket.se
  • 13 juli 2022: En ny huvudentré är färdigbyggd i nationalparken. Vid den nya entrén, som ligger i anslutning till den gamla, finns nu plats för ett fyrtiotal fordon.

    Från parkeringen leder en tillgänglighetsanpassad grusgång in i området, fram till en informationsbyggnad framför en myr. Vid byggnaden finns skyltar som beskriver vad du kan få uppleva i nationalparken.

    Vid byggnaden finns en tillgänglighetsanpassad spång som går runt en del av myren och till vandringsleden i anslutning till den gamla informationsplatsen. Det finns bänkar med bord i området, för vila och måltider. Här finns också nya mull/komposteringstoaletter intill en återvinningsstation.

    Välkommen!

Dela med dina vänner

Dela den här sidan med dina vänner på Facebook, Twitter och via mail.