Webbplatsen använder kakor (cookies) för att fungera på ett bra sätt. Här kan du läsa mer om hur vi använder kakor!

Läs mer
Tresticklans nationalpark
Grusväg i skogen.

Tillgänglighet

Tresticklan är i första hand tillgängligt via huvudentrén vid Råbocken. Hit går en grusad skogsväg från väg 2183 som går mellan Dals-Ed och Nössemark.

Huvudentrén Råbocken

Den grusade tillfartsvägen mellan Dals-Ed och Nössemark hålls öppen året runt med reservation för extrem tjällossning och omfattande snöfall.

Vid huvudentrén vid Råbocken finns parkering och två torrdass varav det ena dasset är måttligt tillgänglighetsanpassad. 

Från parkeringen vid huvudentrén leder en delvis spångad och gruslagd stig med trappor upp till nationalparksgränsen. Stigningen är kraftig och från parkering till parkgräns är det en höjdskillnad på ca 45 m.

Västra entrén Budalsvika

Vid den västra entrén vid Budalsvika i Norge är terrängen brant och här finns trappor för att underlätta vandringen. Nationalparken nås via Budalsvika i Norge men hit kommer man endast till fots eller med cykel.

Södra entrén Klevmarken

I södra änden av parken finns skogsbilväg som passerar den södra entrén. Vid Klevmarken måste man idag ställa bilen och härifrån är det ca 5 km skogsbilväg fram till södra entrén.

Markerade leder

Spång vid ledmarkering i skogen. Foto: Robert Andersson

De markerade lederna är spångade där det är som blötast. I övrigt går stigen på klipp- och skogsmark. Nya hänvisningskyltar finns uppsatta och avstånden är angivna i kilometer. Räkna med att det tar betydligt längre tid att gå en kilometer här jämfört med slät mark på grund av topografin.

I övrigt saknas för närvarande tillgänglighetsanpassningar i och i anslutning till nationalparken.

Dela med dina vänner

Dela den här sidan med dina vänner på Facebook, Twitter och via mail.