Vadvetjåkka nationalpark
Liten pojke fyller sin kåsa med vatten ur en vattenkälla.Foto: Länsstyrelsen Norrbotten

Rasta, äta och bo

Här får du information om var du kan rasta, äta och bo i Vadvetjåkka nationalpark.

Rastplats och toaletter

Det finns inga anordnade rastplatser, dass eller toaletter i eller i närheten av Vadvetjåkka nationalpark. Närmaste anläggning med toalett är en säsongsöppen turistanläggning i Björkliden. Den ligger vid E10, drygt 10 kilometer väster om starten på den 11 kilometer långa sommarleden till Vadvetjåkka.

När du gör dina behov ute i naturen, gå en rejäl bit från leden och undvik att vara nära vattendrag. Täck över eller ta med det du lämnar efter dig. Toalettpapper kan ofta eldas upp, men var försiktig om det är torrt i marken och elda inte om det råder eldningsförbud i området. 

Grillplatser och elda

Det är tillåtet att elda i Vadvetjåkka nationalpark men det finns inga anordnade grill- eller eldplatser. Vid eldning får du ta med egen ved. Om du tar ved i nationalparken får du endast ta torra kvistar från marken. Var försiktig och respektera eventuella lokala eldningsförbud.

Mat i närheten

Det finns inga mataffärer eller restauranger i eller i närheten av Vadvetjåkka. Närmaste byar med mataffär är Björkliden, Riksgränsen och Abisko.

För mer information kontakta Kiruna Lappland turistinformation: 

Tältning

Det är tillåtet att tälta i hela nationalparken. Inga iordningställda tältplatser finns i området.

Boende/Stuguthyrning

Det finns inget boende att hyra i Vadvetjåkka. Närmaste boende/stuguthyrning finns i byarna Björkliden, Abisko och Riksgränsen.

För mer information kontakta Kiruna Lappland turistinformation: 

Dela med dina vänner

Dela den här sidan med dina vänner på Facebook, X (tidigare Twitter) och via mail.