Dalby Söderskog nationalpark
Tre barn som tittar upp bland vitsippor.Foto: Maria Sandell

Naturum

I närheten av nationalparken ligger naturum Skrylle. Vandringstigen Skryllestigen (3,5 km) går från Dalby Söderskog till friluftsområdet Skrylle där naturum ligger.

Det är möjligt att ta bussen till nationalparken, vandra till Skrylle och ta bussen hem därifrån eller tvärtom, se hitta hit för mer information om busshållplatser.

Lär dig om parkens växter och djur

På naturum Skrylle kan du lära dig om traktens växter, fåglar, insekter och djur. Även kulturhistoria och geologi har sin plats här. Inomhusutställningen är öppen alla dagar kl. 9-16, förutom några enstaka helgdagar.

Utomhusutställningen kan du besöka när som helst. I säsongsprogrammet för vår, höst och jul presenteras olika teman och aktiviteter som lockar till spännande upplevelser utomhus. Mer information om naturum Skrylle och aktuella program finns på länken nedan.

Taktil utställning

Utomhus finns en 50 meter lång slinga som är kantad med rep och anpassad för bland andra synskadade. Längs slingan kan du känna på träskulpterade djur i naturlig storlek, deras spåravtryck och spillning. Till utställningen finns mp3- spelare att låna med inläst text på engelska och svenska. Följ repet vid naturums ingång.

Fråga naturvägledaren

Under vår och höst välkomnas du av en naturvägledare tisdag-söndag kl. 9-16 som svarar på dina frågor. Du är välkommen med dina frågor eller bara prata natur en stund.

Dela med dina vänner

Dela den här sidan med dina vänner på Facebook, X (tidigare Twitter) och via mail.