Stenshuvuds nationalpark
Soluppgång över havet och stranden.Foto: Ida Lundqvist

Välkommen

På dessa sidor kan du läsa om allt du behöver veta inför ett besök i Stenshuvuds nationalpark. När det är bäst att besöka nationalparken, hur du hittar hit och om vilka regler som gäller i området.

Stenshuvuds nationalpark ligger sydost om Kivik i Simrishamns kommun, Skåne län. Du når huvudentrén med bil från Södra Mellby. En entré finns även i den norra delen vid Hällevik. Flera stigar är anlagda inom nationalparken och till Stenshuvuds topp. Läs mer om entréerna i menyn.

Karta

En karta över nationalparken och vandringslederna hittar du här:

Betesdjur i våra hagar

I våra beteshagar går det kor och betar under sommar och höst. Vi rekommenderar inte att man går med hund i betesmarkerna när korna är på bete. Kor kan se hundar som ett hot/rovdjur och gör inte skillnad på en liten hund eller en större. När djuren har kalvar kan de vara extra känsliga. Därför är det viktigt att man respekterar djuren och går i en vid båge runt flocken om den står på stigen. Vill man veta vilka leder man kan vandra utan att gå genom en beteshage kan man alltid kontakta naturum. Hundar ska alltid vara kopplade i nationalparken.

Väder

För att vara säker på att du har rätt kläder efter väder kan det vara bra att hålla koll på det aktuella väderläget i området.

Dela med dina vänner

Dela den här sidan med dina vänner på Facebook, X (tidigare Twitter) och via mail.