Store Mosse nationalpark
Besökare på Svartgölsleden.

Store Mosse nationalpark

Vitmossehav med martallar och tranbär

Store Mosse är Sydsveriges största myrområde. Beteckningen myrhav är ingen överdrift – det är imponerande vidder, som för tankarna till fjällvärlden.

Om Store Mosse nationalpark

Aktuellt i Store Mosse nationalpark

Tillfällig utställning: Nordiska väsen - Rödlistan

05 oktober 2023

Mellan 2 oktober och slutet av november visas fotoutställningen Nordiska väsen - Rödlistan på naturum. Vilka hot står våra väsen inför, vad ska vi göra för att fortsätta kunna uppleva och bevara våra väsen? Kom till naturum och upplev vackra och stämningsfulla foton och intressant information om våra sagoväsen skapad av biologen Linnéa Jägrud och fotografen Tore Hagman.

Örnkameran på Store Mosse är nu igång

17 november 2023

Nu kan alla intresserade se vad som händer på örnmatingen igen. Kameran är på plats och trafikdödat vilt ligger ute. Om man vill se vad som händer ute på matningen kan man komma till naturum Store Mosse eller följa denna länk för att läsa mer och titta live vad som sker på matningen: https://www.sverigesnationalparker.se/park/store-mosse-nationalpark/upplevelser/orngomslet/

Höstens och vinterns öppettider

31 augusti 2023

Under hösten är naturum öppet som följer: Måndag och tisdag kl. 9-13, söndagar, kl. 10-16. Under december månad fram till och med 24 december är naturum stängt! Sedan öppnar vi upp igen den 25 december fram till 30 december då vi har öppet mellan kl 10-16. 31 december är naturum stängt och vi firar in det nya året!

Aktuellt i Store Mosse nationalpark

Besöksinformation

Här kan du läsa om allt du behöver veta inför ett besök i Store Mosse nationalpark. När det är bäst att besöka nationalparken, hur du hittar hit och om vilka regler som gäller i området.

Upplevelser i Store Mosse nationalpark

I Store Mosse nationalpark kan du besöka naturum Store Mosse, åka skidor, vandra med snöskor på mossen, spana på fåglar och mycket mer!

Fler upplevelser i Store Mosse nationalpark

Sveriges nationalparker i sociala medier

Följ Store Mosse nationalpark och Sveriges nationalparker på Instagram: @storemosse @sveriges_nationalparker

Mer om Sveriges nationalparker i sociala medier

Dela med dina vänner

Dela den här sidan med dina vänner på Facebook, X (tidigare Twitter) och via mail.