Store Mosse nationalpark
Besökare på Svartgölsleden.

Store Mosse nationalpark

Vitmossehav med martallar och tranbär

Store Mosse är Sydsveriges största myrområde. Beteckningen myrhav är ingen överdrift – det är imponerande vidder, som för tankarna till fjällvärlden.

Om Store Mosse nationalpark

Aktuellt i Store Mosse nationalpark

Tea @ the Park

31 januari 2024

På Nationalparkernas dag den 26 maj kan du hjälp forskare att samla in data. Upptäck markens och klimatets roll i nedbrytningen och kolcykeln. Besökare i Store Mosse nationalpark kan hämta ett vetenskapskit i naturum och samla vetenskapliga data hemma. Forskargruppen samlar in samma data i nationalparken. Tillsammans undersöker vi nedbrytningsprocessen i stadsnära och naturliga ekosystem.

Sommarpersonal till Store Mosse nationalpark

30 mars 2024

Nu finns möjligheten att söka sommarjobb till Store mossen! Läs mer under Aktuellt nedan eller följ länken, https://lansstyrelsen.varbi.com/se/what:job/jobID:715273/

Vårens öppettider

30 mars 2024

Efter påsk har naturum äntligen öppet igen varje söndag mellan kl 11-17. Detta börjar vi med den 14 april och fortsätter till så till sommarsäsongen. Som vanligt har vi även öppet måndagar och tisdagar mellan kl 9-13. Varmt välkomna!!

Aktuellt i Store Mosse nationalpark

Besöksinformation

Här kan du läsa om allt du behöver veta inför ett besök i Store Mosse nationalpark. När det är bäst att besöka nationalparken, hur du hittar hit och om vilka regler som gäller i området.

Upplevelser i Store Mosse nationalpark

I Store Mosse nationalpark kan du besöka naturum Store Mosse, åka skidor, vandra med snöskor på mossen, spana på fåglar och mycket mer!

Fler upplevelser i Store Mosse nationalpark

Sveriges nationalparker i sociala medier

Följ Store Mosse nationalpark och Sveriges nationalparker på Instagram: @storemosse @sveriges_nationalparker

Mer om Sveriges nationalparker i sociala medier

Dela med dina vänner

Dela den här sidan med dina vänner på Facebook, X (tidigare Twitter) och via mail.