Store Mosse nationalpark
Besökare på Svartgölsleden.

Store Mosse nationalpark

Vitmossehav med martallar och tranbär

Store Mosse är Sydsveriges största myrområde. Beteckningen myrhav är ingen överdrift – det är imponerande vidder, som för tankarna till fjällvärlden.

Om Store Mosse nationalpark

Aktuellt i Store Mosse nationalpark

Tillfällig utställning: Mossens medvetande - Amanda Cardell

15 augusti 2023

Mellan 15 augusti och 29 september visas utställningen Mossens medvetande på naturum Store Mosse. Utställningen Mossens medvetande är en vidareutveckling av Det stora gungflyet, som visades på Vandalorum under sommaren. Här på naturum visas konsten integrerat i den publika verksamheten.

Tänk på var du parkerar!

02 augusti 2023

Store Mosse nationalpark är ett välbesökt turistmål. Under sommaren blir våra parkeringar snabbt fulla vilket kan göra det svårt att hitta parkeringsplats. Viktigt att tänka på då är att nationalparker har sina egna föreskrifter som säger bland annat att det är förbjudet att parkera utanför anvisade vägar och parkeringsplatser. Läs mer om detta under fliken "Aktuellt i Store Mosse Nationalpark", där finns även information om besökstrycket i parken.

Höstens öppettider

31 augusti 2023

Från 1 september är det nya öppettider på naturum. Höstens öppettider är måndagar, tisdagar kl 9-13 och söndagar kl 11-17. Varmt välkomna!! För mer information se under Besöksinformation och naturum Söndagen den 10 september har vi dock stängt då vi har öppet den 9 september när vi firar naturum 50 år.

Aktuellt i Store Mosse nationalpark

Besöksinformation

Här kan du läsa om allt du behöver veta inför ett besök i Store Mosse nationalpark. När det är bäst att besöka nationalparken, hur du hittar hit och om vilka regler som gäller i området.

Upplevelser i Store Mosse nationalpark

I Store Mosse nationalpark kan du besöka naturum Store Mosse, åka skidor, vandra med snöskor på mossen, spana på fåglar och mycket mer!

Fler upplevelser i Store Mosse nationalpark

Sveriges nationalparker i sociala medier

Följ Store Mosse nationalpark och Sveriges nationalparker på Instagram: @storemosse @sveriges_nationalparker

Mer om Sveriges nationalparker i sociala medier

Dela med dina vänner

Dela den här sidan med dina vänner på Facebook, X (tidigare Twitter) och via mail.