Store Mosse nationalpark
Besökare på Svartgölsleden.

Store Mosse nationalpark

Vitmossehav med martallar och tranbär

Store Mosse är Sydsveriges största myrområde. Beteckningen myrhav är ingen överdrift – det är imponerande vidder, som för tankarna till fjällvärlden.

Om Store Mosse nationalpark

Aktuellt i Store Mosse nationalpark

Tea @ the Park

31 januari 2024

På Nationalparkernas dag den 26 maj kan du hjälp forskare att samla in data. Upptäck markens och klimatets roll i nedbrytningen och kolcykeln. Besökare i Store Mosse nationalpark kan hämta ett vetenskapskit i naturum och samla vetenskapliga data hemma. Forskargruppen samlar in samma data i nationalparken. Tillsammans undersöker vi nedbrytningsprocessen i stadsnära och naturliga ekosystem.

Åk shuttle från Hillerstorp

17 juni 2024

Nu finns möjlighet att åka med Andrés shuttle från stationen vid Hillerstorp. Läs mer under Besöksinformation - Hitta hit (https://www.sverigesnationalparker.se/park/store-mosse-nationalpark/besoksinformation/hitta-hit/)

Öppettider på naturum, sommarsäsongen

17 juni 2024

Öppettider på naturum, sommarsäsongen. Från den 24 juni drar sommarsäsongen igång. Då är vi öppna varje dag mellan 11-17. OBS, under midsommar har naturum stängt, men ni är varmt välkomna att besöka nationalparken och vara ute och njuta av den svenska sommaren!

Aktuellt i Store Mosse nationalpark

Besöksinformation

Här kan du läsa om allt du behöver veta inför ett besök i Store Mosse nationalpark. När det är bäst att besöka nationalparken, hur du hittar hit och om vilka regler som gäller i området.

Upplevelser i Store Mosse nationalpark

I Store Mosse nationalpark kan du besöka naturum Store Mosse, åka skidor, vandra med snöskor på mossen, spana på fåglar och mycket mer!

Fler upplevelser i Store Mosse nationalpark

Sveriges nationalparker i sociala medier

Följ Store Mosse nationalpark och Sveriges nationalparker på Instagram: @storemosse @sveriges_nationalparker

Mer om Sveriges nationalparker i sociala medier

Dela med dina vänner

Dela den här sidan med dina vänner på Facebook, X (tidigare Twitter) och via mail.