Stenshuvuds nationalpark
Höstdimma på ljungheden med enar som skymtar fram i dimman.Foto: Line Persson

Frågor och svar

Kan man grilla någonstans?

Ja, det finns två grillplatser i nationalparken. En finns vid väderskydden nedanför naturum och en vid Hällevik i norra delen av parken. Tag med egen grillkol, det finns ingen ved och det är förbjudet att bryta grenar eller elda döda grenar. I övrigt är det förbjudet att elda inom nationalparken.

Vid eldninsgförbud är grillning inte tillåten på grillplatserna. Om det är eldningsförbud i kommunen eller inte hittar du på räddningstjänstens hemsida. Nationalparken ligger i Simrishamns kommun.

Får man tälta någonstans?

Ja, vid den norra entrén även kallad Hällevik finns en anvisad tältplats. Man får slå upp sitt tält i den anvisade gläntan tidigast kl 16 och tältet ska vara nerpackat senast kl 10 morgonen efter. Det står en skylt vid tältplatsen, så man vet att man är på rätt plats.

Från entré Hällevik, gå österut (mot havet) på den gula leden. Efter ca 50 meter ligger tältplatsen på vänster sida.

Hur långt är det till havet?

Från huvudentrén är det ca 500 meter.

Var kan jag gå med barnvagn?

Ner till havet är det lätt att gå med barnvagn. Många går också nästan hela vägen upp på Stenshuvud. Sista biten är det stenigt, men många ställer vagnen där och tar den med sig ner på vägen tillbaka.

Får man ta med sig hund?

Ja, men den ska hållas i koppel.

Får man ta med sig hunden ner till stranden på sommaren?

Nej, här är allmän badstrand och hundar får därför inte vara på stranden mellan 1 juni och 31 augusti. Man kan däremot sola uppe på gräset med hunden, se bara till att det finns skugga så hunden inte blir överhettad. Hunden ska alltid hållas kopplad.

Hundbad finns vid Vårhallen, strax norr om Simrishamn.

Dela med dina vänner

Dela den här sidan med dina vänner på Facebook, X (tidigare Twitter) och via mail.