Hamra nationalpark
Snötäckta tallar mot klarblå himmel.Foto: Länsstyrelsen

Samarbetspartners

Aktörer som har aktiviteter för besökare i eller i direkt anslutning till Hamra nationalpark har möjlighet att bli samarbetspartners till nationalparken.

Våra samarbetspartners har fått en utbildning i varumärket Sveriges nationalparker och vad det innebär att jobba i en nationalpark. Efter utbildningen får samarbetspartnern rätt att använda logotypen för samarbete med Hamra nationalpark.

Genom att visa att aktören samarbetar med Hamra nationalpark kan vi tillsammans bidra till att du som besökare får en bra upplevelse i samband med ditt nationalparksbesök.

Hundspannsåkning

Vi arrangerar ett flertal olika turer, från kortare "prova-på"-turer till lunch- och flerdagarsturer.

Våra turer vänder sig till alla – från vinterturisten som vill prova på att åka hundspann, familjen som önskar en upplevelse utöver det vanliga samt till företag och researrangörer som vill bjuda sina gäster på något extra. Inga förkunskaper behövs.

På Sweden Husky Tours webbplats finns mer om företaget.

Samarbete med Los skola 

Länsstyrelsen Gävleborg har i många år samarbetat med Los skola i Los vid nationalparkernas dag i maj månad. Eleverna i mellan- och högstadiet förbereder guidningen under vårterminen för att sedan guida besökare under denna dag.

På Los skolas webbplats finns mer information om skolan.

Guidade turer med snöskor, skidor och vandring

Järvsöguiderna AB bedriver guideverksamhet kopplat till natur, vildmark och kulturupplevelser. Verksamhetsområdena är MTB/XC-cykling, vandring, traillöpning, turskidåkning, längdskidåkning, skotersafari samt kultur och mat. I Hamra nationalpark erbjuder de vandringar med snöskor, skidåkning och sommartid guidade vandringar längs lederna.

På Järvsöguidernas webbplats finns mer information om företagets aktiviteter.

Dela med dina vänner

Dela den här sidan med dina vänner på Facebook, X (tidigare Twitter) och via mail.