Skuleskogens nationalpark
Naturumbyggnaden i cement vid foten av Skuleberget.Foto: Johanna Öhrling

Naturum

Naturum Höga Kusten ligger vid Skulebergets fot, i direkt anslutning till E4 och mitt i världsarvet Höga Kusten. Här finns information om världsarvet och Skuleskogens nationalpark. Det finns även kartor och foldrar samt kunnig personal som gärna svarar på frågor inför ditt besök i Skuleskogen.

Under högsäsong (maj-september) är naturum den naturliga startpunkten för besök i nationalparken och världsarvet. Här kan du:

  • Få svar på frågor inför ditt besök i Skuleskogen och andra besöksmål i Höga Kusten. 
  • Hämta gratis folder över nationalparken.
  • Lära dig mer om Skuleskogen och världsarvet i naturums utställning.
  • Köpa mat och fika, samt fylla på dina vattenflaskor (vid entréerna till nationalparken finns ingen sådan service).

Parkering för nationalparksbussen

Från slutet av juni till mitten av augusti går en shuttlebus (nationalparksbussen) ut till Skuleskogens entré Syd och Väst. Den går flera gånger om dagen och utgår från bl.a. naturum. Under denna period är det klokt att parkera här vid naturum och ta bussen vidare till nationalparken. Entréerna kan nämligen bli fulla mitt i sommaren och du kan bli tvungen att vända om du kommer med bil.

Karta som visar att national parken ligger mellan E4:an och havet. Naturum Höga kusten ligger en mil därifrån.

Karta copyright Henrik Reintz

Naturum Höga Kusten ligger ca. en mil från nationalparkens entréer Syd och Väst. Läs mer om hur du tar dig till naturum och nationalparkens entréer här:

Hitta hit

Guidade aktiviteter året runt

Förutom att vara en informationspunkt inför besök i Skuleskogen och resten av världsarvet så har naturum Höga Kusten också många spännande aktiviteter. Olika guidade aktiviteter, vandringar och barnaktiviteter erbjuds året runt. Läs mer om naturum, aktuella aktiviteter och världsarvet Höga Kusten/Kvarkens Skärgård på:

Naturum Höga Kustens webbplats

Ska du besöka nationalparken på vintern?

Även om naturum har stängt under vintern så finns det alltid kunnig personal tillgänglig via epost och telefon. De kan svara på dina frågor inför ditt besök i nationalparken, t.ex. om du vill ha information om aktuellt snöläge, plogning eller vedtillgång i stugorna.

Tel. 0613-700 200

info@naturumhogakusten.se

Dela med dina vänner

Dela den här sidan med dina vänner på Facebook, X (tidigare Twitter) och via mail.