Webbplatsen använder kakor (cookies) för att fungera på ett bra sätt. Här kan du läsa mer om hur vi använder kakor!

Läs mer
Skuleskogens nationalpark
En grupp människor sitter runt en eldstad vid stranden.

Rasta, äta, bo

Här får du information om var du kan rasta, äta och bo i Skuleskogens nationalpark.

Rastplatser och toaletter

Vid de tre entréerna till Skuleskogen finns tillgängliga torrtoaletter med skötbord i anslutning till parkeringen.  På entrédäcken finns bänkar och bord under tak. Längre in i nationalparken finns bänkbord och torrtoaletter vid alla stugplatser och vindskydd.

Grillplatser och elda

På Entré Nord och Entré Väst finns grillplats med ved på entrédäcken.

Vid Entré Syd finns närmaste eldstad nere vid Kälsviken. Har du handikapptillstånd för ditt fordon kan du under säsong (ca 1 april – 30 september) låna nyckel till vägbommen på naturum Höga Kusten. Du kan då köra ner till den nedre parkeringen (endast två platser). Därifrån är det sedan cirka 400 meter ner till Kälsvikens strand där det finns ett tillgängligt vindskydd med grillplats samt en tillgänglig toalett.

Vid stugplatserna inne i nationalparken finns eldstäder med grillgaller och i regel tillgång till ved. Även vid vindskydden finns eldstäder och ved med undantag av vindskyddet på Långtjärnhällorna. Längs Kälsvikens norra strand finns två eldstäder med gemensamt vedförråd och torrtoalett.

Obs! Notera att eldning i nationalparken endast är tillåten i de särskilt anordnade eldstäderna under perioden 1 maj – 30 september. Övrig tid av året får eldning ske på allemansrättslig grund. Torra somrar kan eldningsförbud utfärdas och gäller då också i nationalparken.

Mat i närheten

I de till nationalparken närliggande samhällena Docksta, Köpmanholmen och Bjästa finns matbutiker och restauranger. Tänk på att under lågsäsong - september–maj - kan utbudet av restauranger och deras öppethållanden vara begränsat.

Tältning

Under perioden 1 maj-30 september är tältning i nationalparken endast tillåten på anvisade platser.  På kartorna vid de tre entréerna och i nationalparksfoldern framgår var dessa platser är belägna (gul rastrering). Tältplatser finns i anslutning till samtliga övernattningsstugor samt vid Kälsvikens stränder och Salsvikens utlopp i nationalparkens norra del.

Utanför nationalparken finns campingplatser på södra sidan av Skuleberget (Friluftsbyn) och i byn Kornsjö (Kornsjögården).

Boende/Stuguthyrning

I nationalparken finns sex övernattningsstugor öppna för alla besökare året om. Stugorna eller enskilda bäddar kan inte bokas. I stugorna finns sängar med madrasser och vedeldad kamin.

I närområdet till nationalparken finns olika typer av boenden som bed&breakfast, stugor, vandrarhem, enklare hotell och pensionat i Ullånger, Docksta, Köpmanholmen, Bjästa, Skoved och Kornsjö. Husbilsplatser med tillgång till el, servicehus med mera finns i Docksta.

På Höga Kustens webbplats hittar du de flesta typer av boenden i närheten av Skuleskogens nationalpark:

Dela med dina vänner

Dela den här sidan med dina vänner på Facebook, Twitter och via mail.