Skuleskogens nationalpark
Timrad stuga omgiven av höga tallar och snö. Det står skidor och stavar utanför dörren.Foto: Johanna Öhrling

Stugor, tält och boende

I Skuleskogens nationalpark finns det sju övernattningsstugor av enkel standard. De öppna året runt, gratis och går inte att boka. Vill du tälta måste du under perioden maj-september hålla dig till de anvisade platserna.

Övernattningsstugor

Skuleskogens sju övernattningsstugor är öppna året runt och går inte att boka. De har en enkel standard med träbritsar och madrasser, en kamin, bord och stolar. Tänk på detta när du ska övernatta i någon av stugorna:

  • Ta med dig sovsäck och kudde, samt kokkärl och annat du behöver för att laga mat.
  • Stugorna är öppna för alla och går inte att "paxa". Kommer det fler gäster får ni samsas. Gäster som redan sovit en natt måste lämna företräde till nya besökare. Max två nätter per besökare.
  • Hundar får INTE vara i sängarna.
  • Kaminen är bra för att värma upp stugan men långsam att laga mat på. Ta därför gärna med dig ett gas- eller spritkök för matlagning.
  • De nyare stugorna är betydligt enklare att värma upp vintertid och därför att föredra vid övernattning på vintern. Dessa är: Skrattabborrtjärn, Näskebodarna och stora stugan på Tärnättholmen.
  • Ved förses av nationalparksförvaltningen och finns i vedförråd nära stugan. Du kan dock behöva hugga upp den själv. Tänk på att fylla på med ved i stugan innan du lämnar den.
  • Alla gäster städer efter sig och tar med sina sopor och matförpackningar hem. Lämna ingen mat! Detta kan locka till sig möss och sorkar.

För att läsa mer om varje stuga och hur många sängplatser det finns kan du gå in på Naturkartan:

Skuleskogen på Naturkartan

Tältning

Under perioden 1 maj-30 september är tältning i nationalparken endast tillåten på anvisade platser.  På kartan under länken nedan kan du se var dessa platser är (markerade med gula prickar). Tältplatser finns i anslutning till samtliga övernattningsstugor samt vid Kälsvikens stränder och Salsvikens utlopp i nationalparkens norra del.

Karta över tältplatser i Skuleskogens nationalpark

Boende utanför nationalparken

Det finns många olika boendealternativ i närheten av Skuleskogens nationalpark. Campingar, bed&breakfast, stugor, vandrarhem, enklare hotell och pensionat finns i Docksta, Ullånger, Köpmanholmen, Bjästa, Skoved och Kornsjö. Husbilsplatser med tillgång till el, servicehus med mera finns i Docksta.

På Höga Kustens webbplats hittar du de flesta typer av boenden i närheten av Skuleskogens nationalpark:

Höga Kustens webbplats

Dela med dina vänner

Dela den här sidan med dina vänner på Facebook, X (tidigare Twitter) och via mail.