Sök
Färnebofjärdens nationalpark

Naturum

Vid några av Sveriges nationalparker och naturreservat finns ett naturum. Det är ett besökscentrum som förutom utställningar även erbjuder guidningar, föreläsningar, temakvällar med mera.

Genom naturum får du veta mer om områdets djur, växter, geologi och kulturhistoria. Du kan också få råd och tips om utflyktsmål och vandringar i trakten. 

""
Utsikt från naturum. Foto: Tomas Ärlemo

En inspirerande port till nationalparken

Naturum Färnebofjärden ligger i anslutning till Färnebofjärdens nationalpark. Mitt i den fina kulturmiljön i Gysinge Bruk, med den brusande Dalälven tätt intill husknuten, fungerar naturum som en inspirerande port till nationalparken.

I en gammal stallbyggnad från 1814 ryms en utställning där du bland annat kan lyssna på hackspettar och hälsa på hos Herr Bäver i hans hydda. I husets bibliotek kan du fördjupa dig bland böcker och tidningar, titta på en film om nationalparken eller bara njuta av den vackra utsikten ut över forsen.

Naturum Färnebofjärden erbjuder många olika aktiviteter under hela året såsom ugglekvällar, fågelmorgnar, fotokurser och skollovsaktiviteter. Vi har öppet året runt och har fri entré till utställningen.
KOMMANDE AKTIVITETER hittar du under Nyheter

Fototävling - Nationalparken i bilder 2017-2018

Skicka in din bästa bild, tagen i Färnebofjärdens nationalpark senast den 31 januari -18 och var med i fototävlingen "Nationalparken i bilder 2017". Tre vinnare får sina bilder som canvastavlor! Läs tävlingsreglerna här (pdf)

Öppettider 2018

Januari:
Onsdagar kl. 11-15.

Februari:
Onsdagar kl. 11-15.
Sportlov v. 8-9, öppet varje dag kl. 11-15.

Övriga öppettider för året kommer inom kort.

______________________________________________________________________________________