Söderåsens nationalpark
Närbild av nyutsprunget boklöv.Foto: Söderåsens nationalpark

Samarbetspartners

Aktörer som har aktiviteter för besökare i eller i direkt anslutning till en nationalpark och som har gått en särskild aktörsutbildning har möjlighet at bli samarbetspartner till nationalparken.

                                                   

Vill du veta mer?
Skicka ett mail till Tove Hultberg med dina frågor och funderingar.

C/O Nature

Med C/O Nature får ni minnen för livet!

Vi skräddarsyr upplevelserna efter era behov, oavsett om ni söker efter äventyr, roliga aktiviteter eller stillsam reflektion. Vandring, Matlagning över öppen eld och Skogsbad är ett par av sakerna som vi erbjuder dig.

Carina som driver C/O Nature in Skåne AB är Certifierad Naturguide, Certified Interpretive Guide, Friskvårdsguide, entreprenör inom Ekoturism samt utbildad ledare för Låglandsvandring.

Välkommen ut!


Force of Nature  

Force of Nature är ett forsknings- och naturbaserat surf- och friluftsföretag som anordnar kompletta events i form av bland annat vandringar, mindfulneskurser i naturen samt föreläsningar m.m. både till privatpersoner och företag.  

"If I can't bring nature to people, I will bring people to nature!"
Felicia Eckersten, grundare av Force of Nature.


Magic walks in Sweden

Vandringar med fokus på vacker natur, historia och sägner. Att få se och uppleva vår natur med kropp, sinne och själ gör stora avtryck i oss men litet avtryck i naturen. 

Visionen är att återskapa kontakten med naturen och dess läkande egenskaper.

Alexandra som driver Magical walks in Sweden är diplomerad Naturguide, Friskvårdsguide och entreprenör för Ekoturism.

Pensionat Söderåsen

Pensionat Söderåsen - en perfekt utgångspunkt och trygg bas för upplevelser och äventyr vid Söderåsen.

Pensionatets rofyllda läge och stora natursköna tomt skapar möjlighet till skön avkoppling, härligt umgänge och ett rikt friluftsliv.

Hos oss bor ni bekvämt, får personlig service och kan njuta av en harmonisk & lantlig atmosfär. God hemlagad frukost och hembakad eftermiddagsfika erbjuds våra gäster. 

Pensionatet ligger på Allarpshöjden, mitt i den levande landsbygden, med cirka 1 km mysig vandring från Skäralid/nationalparken/Naturum där många fina vandringsmöjligheter väntar.

Pensionat Söderåsen erbjuder även konferenser och gruppevenemang med övernattning, utomhusmatlagning och olika utomhusaktiviteter. Cyklar finns att hyra för hela familjen, guidning i nationalparken erbjuds mm.

Välkommen att UPPLEV | UMGÅS | UTVECKLAS på Pensionat Söderåsen.


Plura Divisa    

Söderåsens Nationalpark är min hemarena och vi bor alldeles bredvid. Jag vistas så gott som dagligen i parken och känner väl till naturens skiftningar här, tex vart dovhjortarna har sina vandringsstråk, hur skogens bäckar ringlar fram och vart det är bäst att gå vid olika tidpunkter. Då min hund är utbildad och certifierad vårdhund som arbetar med inriktning skola och kan hon vara en otrolig tillgång i vissa grupper. 

Med mig som guide upplever ni inte bara en vacker natur, ni får även tillfälle att möta naturens energier under vandringarna. För som schamanismen säger har allt en historia att berätta och det är upp till oss människor, en varelse av alla att se det och lyssna till dess berättelser. En närkontakt med naturen kan hjälpa oss själva att hitta lugnet och en större förståelse och kärlek till oss själva och vår omvärld.

 Jag är varken biolog eller geolog men har tillbringat stora delar av mitt liv i naturen. Först inom friluftsfrämjandet och scouterna som barn, sen som hundförare, jägare och slöjdare som vuxen. 

Som nationell certifierad naturguide kan ni känna er säkra på att få gå på en vandring med en guide med kvalité. Jag har dessutom pedagogisk utbildning på universitetsnivå. Även förtroendet som samarbetspartner med nationalparken och diplomerad guide hos dem gagnar för en intressant och förhoppningsvis givande tur.


Söderåsens Forsgård  

På Söderåsens Forsgård vill vi erbjuda det där lilla extra som både blir personligt och hemtrevligt. Vi erbjuder som mest 62 sängplatser på gården, som är anpassad för funktionshindrade.

Vi kan anordna allt från B&B, veckouthyrning och läger till bröllop, kickoffer och myshelger. Våra lokaler håller hög standard med bland annat kaklade badrum och öppen spis. Maten är viktig för oss på Söderåsens Forsgård, och vi lägger stor vikt vid den hemlagade menyn. Kvaliteten på råvarorna är hög, och vi använder i möjligaste mån lokala och svenska råvaror.

Vi erbjuder aktiviteter av olika slag som t.ex. turridning på islandshästar, fiske, bad i källvatten, vedeldad bastu, guidade naturvandringar, ridsjukgymnastik. Varmt välkomna!


Söderåsens turridning  

”Varmt välkomna till oss!

 Njut av en fantastisk upplevelse av Söderåsens Nationalparks varierande natur och rika djurliv under både sommar och vinter.

Här i de “Skånska alperna” får du lära känna Haflingerhästen och Nordsvensken, deras godmodighet och trevliga lynnen.

Hästarna är vana vid omgivningarna, trygga och säkra på foten. Ridningen sker i westernsadlar och gammal som ung, även du som inte är ridvan, kan följa med oss ut i skogen.

Turerna är nivåanpassade vid bokning men vi utgår alltid efter den som har minst ridvana i varje grupp så vi kan inte garantera ett specifikt tempo – förutom på avancerade turer där vi anser att man ska klara snabba galopper om man har bokat in sig!

Maxvikt juli-augusti 95 kg, övrig tid på året 110 kg.”


The Urban Balance club  

Med en forskningsbaserad metod (skogsbad - Shinrin Yoku) tar Urban Balance club med dig ut på naturturer där du har möjlighet att upptäcka naturens små detaljer, hitta en ny dimension av återhämtning och uppleva en naturnärvaro utöver den du upplever när du t ex promenerar eller joggar i skogen.

Grundaren av företaget, Lotta Ihse, är bland annat certifierad naturguide av Naturturismföretagen och skogsbadsguide från Scandinavian Nature & Forest Therapy Institute.

Företaget arbetar med hållbarhet i alla de tre dimensionerna och anordnar allt från kortare tvåtimmarsturer och vandringar till flerdagsarrangemang i kombination med bland annat yoga och breathwalk.

Arrangemang för både privatpersoner och företag samt öppen för samarbeten med hållbara boenden och andra företag inom turism.


Villa Söderåsen

Bed and Breakfast och Sammankomster

Villa Söderåsen B&B ligger som ett hjärta mellan samhälle och vild natur. Går du ut från baksidan av huset stiger du direkt in i Nationalparkens böljande bokskog och hisnande sprickdalar, med bara en ca tio minuters promenad till lilla magiska Odensjön. Går du ut på framsidan av huset blickar du ut i den levande och kreativa lilla byn Röstånga med restauranger, café, ICA butik men även konsthall  och en mängd lokalt engagemang.

Du kan boka enstaka rum eller hyra hela huset för en sammankomst. Via oss kan du boka till kanoter, trekkingscyklar eller ett bord på den lokala restaurangen.
Sekelskifteshuset från 1904 har 14 gästrum med ca 40 bäddar, ett välutrustat gästkök, matrum och en mysig foajé med soffor och kamin samt en vacker trädgård att grilla och umgås i. På sommaren finns möjlighet till morgonyoga i skogsbrynet bakom huset och kontinuerligt erbjuds det SkogsYoga i nationalparken - heldag i naturnärvaro med vandring, yoga och meditation. Vi erbjuder även grupper guidade vandringar i nationalparken, föreläsningar i kreativitet, improvisation, musikproduktion med mera

Anslutet sedan 2017 till Svenska turistföreningen (STF) 

Villa Söderåsen ska fungera som en mötesplats, där man kan möjliggöra möten mellan människor, med naturen men även en plats där man kan få ro och kraft att möta sig själv. Närmre nationalparken kan man inte bo.
Känn dig som hemma!Information om hur du kan bli diplomerad guide hittar du i menyn till vänster eller om du följer länken nedan.

Dela med dina vänner

Dela den här sidan med dina vänner på Facebook, X (tidigare Twitter) och via mail.