Till innehåll på sidan Sök
Söderåsens nationalpark
En vägbom som går över den gräsbeklädda vägen. På bommen sitter tre skyltar som visar att vägen är till för cyklar, hästar och vandrare.

Hitta hit

Söderåsens nationalpark ligger 4 mil öster om Helsingborg i Skåne.

 

Kartbild över Söderåsens nationalpark. Nationalparken är bumerangformad. Längst i väster hittar man Kvärk och vår granne Klåveröds strövområde. I mitten, i norr finns Kopparhatten och naturum i Skäralid. Längst i söder i Röstånga ligger Odensjön. Flera vandringsleder är utlagda, dessutom finns gamla skogsbilvägar, genvägar, förbindelseleder markerade. Tre utsiktspunkter finns i nationalparken Kopparhatten, Lierna och Hjortsprånget, fördelade runt sprickdalen som är en stor del av nationalparkskartan.

Huvudentrén med naturum ligger i Skäralid, längs väg 13 mitt mellan Röstånga och Ljungbyhed. Södra entrén med turistinformation finns i Röstånga. Busshållplats (busslinje 518) finns vid båda entréerna och på flera ställen längs nationalparksgränsen. 

Vägbeskrivning till Söderåsens nationalpark

Från Helsingborg till Söderåsens huvudentré, cirka 45 kilometer, cirka 35 minuter. Förstora kartan för en detaljerad vägbeskrivning.

Från Helsingborg till Söderåsens södra entré, cirka 50 kilometer, cirka 40 minuter. Förstora kartan för en detaljerad vägbeskrivning.

Buss

På Skånetrafikens webbplats hittar du bussresor till nationalparkens busshållplatser.
Busshållplats för huvudentré och naturum heter Skäralid, nationalparken och för södra entrén i Röstånga; Röstånga busstation (busstn)