Skuleskogens nationalpark
Två personer vandrar över klipphällar med fin utsikt.

Skuleskogens nationalpark

Ett vilt och vackert stycke av Höga Kusten

I Skuleskogens nationalpark möts du av storslagna utsikter, branta berg, vackra insjöar, gamla granskogar och många sandstränder. Här finns spännande geologiska fenomen som visar hur har Höga kusten har rest sig ur havet och landet har formats av landhöjningen. I nationalparken finns flera mil av vandringsleder och många rastplatser, tältplatser och öppna övernattningsstugor.

Om Skuleskogens nationalpark

Aktuellt i Skuleskogens nationalpark

Vi förbättrar säkerheten vid Slåttdalsskrevan

22 maj 2023

Länsstyrelsen Västernorrland etablerar en ny sträckning av Höga Kusten-leden som tar vandraren mellan Slåttdalsskrevans södra och norra del. Den nya leden erbjuder inte bara trygg och säker vandring , utan öppnar också upp en väldigt trevlig och spektakulär del av berget, som inte så många har upplevt tidigare.

Planera ditt besök

18 augusti 2023

När det är många besökare i nationalparken kan det bli brist på parkeringsplatser på entréerna. Trängselschemat här intill ger en överblick över besökartätheten för enklare planering av besök. Välkommen till naturum Höga Kusten för mer information!

Besöksinformation

Här kan du läsa om allt du behöver veta inför ett besök i Skuleskogens nationalpark. När det är bäst att besöka nationalparken, hur du hittar hit och om vilka regler som gäller i området.

Upplevelser i Skuleskogens nationalpark

I Skuleskogens nationalpark kan du vandra och uppleva mäktiga vyer från Slåttdalsberget, utforska Slåttdalsskrevan, ta ett dopp vid sandstranden vid Kälsviken och mycket mer!

Fler upplevelser i Skuleskogens nationalpark

Dela med dina vänner

Dela den här sidan med dina vänner på Facebook, Twitter och via mail.