Tyresta nationalpark
Ett brunt trähus, informationscentrum naturum.Foto: Peder Curman

Naturum - en port till naturen

Vid några av Sveriges nationalparker och naturreservat finns ett naturum, som med utställningar, programaktiviteter och kunniga naturvägledare visar vägen ut i naturen.

Naturum Nationalparkernas hus är besökscentrum för Tyresta och här kan du få förslag på vandringsleder och vad som finns att se och göra i området. Utanför finns ett informationstorg där du kan ta del av Tyrestas unika natur och värden, som är anledningen till att skogen är klassad som nationalpark! Uråldriga träd, en mångfald av både vanliga och ovanliga arter och det speciella sprickdalslandskapet!

Huset är byggt som en karta över Sverige och utställningen presenterar Sveriges nationalparker, från söder till norr! I butiken kan du köpa kartor, souvenirer och litteratur om Tyresta och om natur och nationalparker i Sverige. Här kan du delta i någon av de vandringar som arrangeras via naturum under hela året. Du kan också boka en egen guide eller hyra naturums lokaler för konferens. Ni får då tillgång till Bio Borealis med plats för ca 40 sittande deltagare (i biosittning). Det finns projektor och tillgång till wifi. I priset ingår också en guidad tur på 1 timme i utställningen eller en kortare introduktion in i nationalparken.

Det är alltid fri entré till naturum!

Dela med dina vänner

Dela den här sidan med dina vänner på Facebook, X (tidigare Twitter) och via mail.