Sök
Tyresta nationalpark

Naturum - en port till naturen

Naturum Nationalparkernas Hus är besökscentrum för Tyresta - och för Sveriges övriga nationalparker. Här köper du din karta, får tips på fina vandringsleder eller följer med på någon av alla de guidade turer som erbjuds.

Vid huvudentrén till Tyresta nationalpark hittar du naturum Nationalparkernas Hus, där många av vandringslederna och de guidade turerna börjar. Här kan du få information om vad som finns att uppleva i Tyresta och vad som är på gång i området.

I naturum kan du hämta inspiration och fördjupning om alla Sveriges nationalparker. Byggnaden har formen av en Sverigekarta och utställningen tar dig på en resa genom Sveriges nationalparker, från prassliga ädellövsskogar i söder till mäktiga fjällmassiv i norr. Du kan vila en stund i bokhörnan, njuta av ett bildspel i Bio Borealis eller utforska butiken, som har mycket att erbjuda den som är intresserad av skog och natur.

Kontakta naturum för bokning av guidade turer för din skolklass, förening, kompisgäng eller arbetskamrater. Det är också möjligt att hyra naturums lokaler för konferenser och möten.

Öppettider under mars-oktober: 9.00-16.00 vardagar och 10.00-17.00 helger. Måndagar stängt förutom under sommaren (juni-augusti)

Öppettider under november-mars: 9.00-16.00 vardagar och 10.00-16.00 helger. Måndagar stängt.

Håll gärna utkik efter särskilda öppettider och aktiviteter under skolloven!