Store Mosse nationalpark

Parkering

I Store Mosse nationalpark finns parkeringar vid alla parkens entréer. Under högsäsong, så som sommar och lov, blir parkeringarna snabbt fulla. Då är det extra viktigt att tänka på vilka regler som gäller. På denna sida kan du läsa om vilka regler som gäller när du ska parkera i nationalparken.

I Store Mosse nationalpark parkerar du utan avgift – men kom ihåg att parkera rätt. Nationalparker har sina egna föreskrifter, vilket ibland innebär vissa inskränkningar i allemansrätten. I Store Mosse nationalpark råder parkeringsförbud förutom på anvisade parkeringsplatser enligt NFS 2015:8 3§ 6. Nedan hittar du en länk till fullständiga föreskrifter som gäller i nationalparken.

-          Länk till NFS 2015:8

För att hålla ordning på parkeringarna har vi tagit hjälp av ett parkeringsbolag, som bland annat är ansvariga för all skyltning. Får man en p-bot som man tycker är orättvis så ska man överklaga till parkeringsbolaget Smart Park. För mer information om överklagan, vänligen följ länken till Smart Parks egen sida.

-          Länk: Kontrollavgift - Smartp

Vi har parkeringar vid alla våra entréer. Information om de olika entréerna hittar du via länken här nedan. Där finner du även en karta över våra olika parkeringar.

-          Länk till sidan om entréer.

-          Länk till karta med parkeringsplatser

Angående ställplatser och husbilar

Det finns ingen ställplats i nationalparken, vilket betyder att det inte finns möjlighet att övernatta i bil, husbil eller husvagn. Däremot är husbilsturister välkomna att parkera precis som övriga bilister när de besöker nationalparken – dock ej på parkeringsplatser som är markerade för personbil klass 1. Om du vill övernatta i nationalparken hittar du information om detta via länken nedan. Du hittar även en karta över närliggande campingar, där du kan övernatta med din husbil.

-          Länk till ”rasta, äta, bo”.

-          Länk till kartan med närliggande campingar.

Dela med dina vänner

Dela den här sidan med dina vänner på Facebook, X (tidigare Twitter) och via mail.