Store Mosse nationalpark
Närbild på amiralfjäril sittandes på en rosa kärleksörtFoto: Sofie von Knorring

Samarbetspartners

Aktörer som har aktiviteter för besökare i eller i direkt anslutning till en nationalpark har möjlighet att bli samarbetspartner till nationalparken.

Samarbetsloggan

Våra samarbetspartners har fått en utbildning i varumärket Sveriges nationalparker och vad det innebär att jobba i en nationalpark. Efter utbildningen får samarbetspartnern rätt att använda logotypen för samarbete med Store Mosse nationalpark.

Genom att visa att aktören samarbetar med Store Mosse nationalpark kan vi tillsammans bidra till att du som besökare får en bra upplevelse i samband med ditt nationalparksbesök.

Är du intresserad av att bli samarbetspartner med nationalparken? Kontakta naturum:

Bjorsbo Forest & Lake Hideaways 

Bjorsbo Forest & Lake Hideaways är en liten camping mitt i skogen vid en skogssjö. Du kan boka vedeldad bastu och guidade naturupplevelser med häst. Bada och fiska, eller ta en tur i roddbåten.

Carinas träningsverk

Rörelse, akupunktur och natur - en perfekt kombination för din hälsa. Carinas träningsverk erbjuder guidade turer med cykel, kanot och vandring.

Cykla i Filmlandskapet Småland

Bildtext här

Det ska vara enkelt, roligt och hållbart att uppleva Småland! Guidade cykelturer till Katthult, Bullerbyn och inspelningsplatser i Mariannelund med unika berättelser, lokala smakupplevelser och mycket glädje.

Enets Marmeladeri, Bageri & Catering

Enets erbjuder matlagning i nationalparken och picknickkorgar utöver det vanliga. Med fokus på klimatsmarta och närproducerade råvaror i säsong får ni en komplett och hållbar måltid med er ut i naturen. Pris efter aktivitet och antal deltagare.

Eriks Bädd och Pentry

Erbjuder komfortabla färdigbäddade sängar och möjlighet till självhushåll nära Store Mosse nationalpark.

Flatens Camping

Bildtext här

Campingen vid sjön Flaten har funnits sedan 50-talet och är en omtyckt plats för många! Campingen har i dagsläget ca 30 campingtomter med el. Utöver dessa finns ett 40-tal onumrerade platser utan el, främst anpassade till tält. Vi har även 12 stugor för uthyrning i varierande storlek. Stugorna saknar vatten men närhet finns till servicehus med WC/Dusch och matlagningsmöjligheter.

Studiefrämjandet Öland-Småland

Studiefrämjandet är en ideell förening, partipolitiskt och religiöst obundet studieförbund som bedriver folkbildningsverksamhet och ger stöd till tusentals studiecirklar och föreningar i hela Sverige. Utifrån ett demokratiskt synsätt hävdar vi allas lika värde och rätt till kunskap, kultur och bildning. 

Utmark Sverige

Utmark är ett gammalt svenskt ord som i grunden betyder den mark som finns utanför den stora gården. Det är där vi håller till, i utmarkerna utanför staden. Här kan vi i naturen njuta och lära, leva och överleva. Hos oss på Utmark Sverige kan du lära dig dig om grunderna för att enkelt kunna vistas i vår natur. 

Vandra med André

Vandra med André erbjuder natur- och vandringsupplevelser för tyskspråkiga gäster.


Vandra med Ulrika 

Erbjuder guidade vandringar och aktiviteter med olika teman och inriktningar. Tex växter, utematlagning och friskvårdsguidning.  Genomför även tillgänglighetsanpassade guidningar på förfrågan.

Ågårds lantgårdscamping och Café

Ågårds lantgårdscamping och Café, där naturen och djuren är nära.

Vandrarhem Store Mosse, gårdarna Lövö och Svänö

Här har tiden stått still och du får hämta vatten ur pump på gården. Här är det lugn och stillhet som råder. Upplev natur och djurriket på riktigt. Exotiskt boende utan el och indraget vatten.

Lövö

Lövö är ett av två vandrarhem belägna i Store Mosses nationalpark. Lövö ligger i den sydvästra delen nära de höga skogsklädda rocknarna. 

Svänö

Svänö vandrarhem är beläget i Store Mosses nationalparks norra del utmed Kävsjöleden. Här kan du njuta av att ha natur och djurliv runt knuten. 

Dela med dina vänner

Dela den här sidan med dina vänner på Facebook, X (tidigare Twitter) och via mail.