Till innehåll på sidan Sök
Store Mosse nationalpark
Skylt om grävarbete och grävmaskin som arbetar i en trädgård

Här kan du läsa om aktuella händelser i nationalparken.

Naturum har tillsvidare stängt

Med anledning av corona-läget så har naturum Store Mosse tillsvidare stängt. Du kan fortfarande nå personal via naturums telefonnummer 010-223 61 30 på vardagar. Tänk på att hålla avståndet även utomhus och följa FOHM:s rekommendationer. Vi har personal på plats på söndagar som du kan möta utomhus läs mer på länken nedan.

Stora fågeltornet avstängt

Vi arbetar nu med att renovera hissen i det stora fågeltornet som är helt avstängt för besökare. Arbetet är troligtvis klart vecka 13 och fågeltornet öppnar igen. Vill man skåda över Kävsjön finns det fler utsiktsplatser vid det västra fågeltornet, Svänötornet och plattformen vid Wibecksplatsen. Wibecksplatsen ligger 800 meter från huvudparkeringen och kan nås med barnvagn och rullstol.