Store Mosse nationalpark
Foto av dvärgbjörkskvist ute på en högmosse.

Här kan du läsa om aktuella händelser i nationalparken.

Översvämning och höga vattenflöden

Vattennivåerna i området är väldigt höga och många platser kring nationalparken är översvämmade. Vägen till Lövö är helt oframkomlig och vägen till Svänö via Uppebo och Stråkeved är delvis översvämmad. De flesta leder är på några ställen under vatten och ska man ge sig ut och vandra rekomenteras höga stövlar

Jullovet  och vintern på naturum

Naturums lokaler är stängda för ombyggnation och verksamheten utomhus återupptas 26 december. Ni kan då träffa guide och få tips om vandringar, gå tipspromenad eller gå tomtejakt på trollskogens stig. Detta görs i området kring naturum och huvudentrén.

Vecka 47 - 51:
  • STÄNGT
Vecka 52:
Personal på plats utomhus:
  • Måndag - Söndag kl. 10-16, Nyårsafton stängt.
Vecka 1:
Personal på plats utomhus:
  • Måndag - Söndag kl. 10-16
V. 2 till V. 6
Personal på plats utomhus
  • Söndagar kl 10-16

Helikoptern kör ut virke

Nu har vi kört ut virke för att förbättra spängerna i parken. Här kommer en kort film hur det gick till på plats. Totalt kördes ut 45 paket som nu ligger och väntar på att användas.

Bland annat ska en helt ny spång byggas ut till orrgömslet som ligger strax väster om Lilla Lövö, se kartan nedan.

Halt på spängerna!

Nu under hösten och vintern kan det bli väldigt halt på ledernas spänger. Så vi vill gärna rekommendera halkskydd/broddar när man ger sig ut på vandring i parken, eller varför inte stavar. Vandra med försiktighet!

Hela tiden sker ett underhållsarbete av parkens spänger. Då nationalparken är stor och har ca 50 km leder är vi tacksamma för alla tips på förbättringar. Så när ni går ute på lederna meddela gärna oss om ni ser något som är trasigt. Då kan vi åka ut och laga eller byta de plankorna.

Ha nu en toppenvandring i parken, men var lite extra försiktiga nu under vintern!

Dela med dina vänner

Dela den här sidan med dina vänner på Facebook, Twitter och via mail.