Store Mosse nationalpark
Foto av dvärgbjörkskvist ute på en högmosse.

Här kan du läsa om aktuella händelser i nationalparken.

Hösten/vintern på naturum

Under vecka 47 till och med vecka 51 håller naturum stängt. Naturums verksamhet återupptas den 26 december i form av guidning och aktiviteter. Dessa görs utomhus i området kring naturum då en ny utställning håller på att byggas.

V.47 - V.51
  • STÄNGT
V. 52
Personal på plats:
  • måndag - lördag kl. 10-16
  • söndag, ingen personal på plats
V. 1
Personal på plats:
  • måndag - lördag kl. 10-16

Halt på spängerna!

Nu under hösten kan det bli väldigt halt på ledernas spänger. Så vi vill gärna rekommendera halkskydd/broddar när man ger sig ut på vandring i parken, eller varför inte stavar. Vandra med försiktighet!

Hela tiden sker ett underhållsarbete av parkens spänger. Då nationalparken är stor och har ca 50 km leder är vi tacksamma för alla tips på förbättringar. Så när ni går ute på lederna meddela gärna oss om ni ser något som är trasigt. Då kan vi åka ut och laga eller byta de plankorna.

Ha nu en toppenvandring i parken, men var lite extra försiktiga nu under hösten!

Föreningen Store Mosse Nationalpark (FSMN) bjuder på en bildvisning om ugglor.

Onsdagen den 23 november, kl 19

Har du någon gång mött en uggla? Då kommer du förmodligen aldrig att glömma det. Så säger kvällens fotograf för höstens bildafton. Han heter Anton Ståhl och kommer från Hestra.

Bildvisningen kommer att ta med dig till Antons möten med Allt från den lilla men hårdföra sparvugglan till den mäktiga berguven. Missa inte detta!

Evenemanget sker i Församlingshemmet i Kävsjö och börjar kl 19.

Entré: Utan kostnad. Föreningen bjuder dessutom på fika som festkommittén ansvara för. Ansvarig är Lennart.

Helikopter kör ut material till spänger

Tisdag och onsdag 6-7 december

Under dessa dagar kommer vi köra ut material med hjälp av helikopter för att reparera lederna. Då kommer det vara mycket aktiviteter som kan upplevas störande om man söker lugnet i nationalparken.

De sträckor som kommer påverkas är från Andersberg upp till Kittlakull samt Östra Rockne till Södra Svänö.

Anledningen är att vi ska förbättra lederna för er besökare så att ni kan vandra och uppleva den fina parken även i framtiden.

Guidning och kaffeprovning i Store Mosse nationalpark

Lördagen den 17 december, kl 10.45

Kaffe när det är som bäst! Öppen eld och nymalda bönor.
En kaffeprovning i tre steg samt "samiskt uppkok". Mossmystik och naturlära under vår promenad på totalt ca. 2km tur och retur i lugn takt och flera stopp längs stigen.

Det är för alla åldrar! Vi möts vid parkeringen naturum kl. 10.45, med avgång kl. 11.00. För info och vägbeskrivning kontakt via telefonnummer.

OBS! Förbokning gäller. Ta med fördel med egen kåsa/kopp.
Kostnad: 250:- Betalas med Swish

Boka genom att skicka ett meddelande till Utmark Sverige på Facebook, Instagram eller på telefon 072-219 43 14.

Eller direkt till Naturum,
- Telefon: 010-223 61 30
- E-post: storemosse@lansstyrelsen.se

Dela med dina vänner

Dela den här sidan med dina vänner på Facebook, Twitter och via mail.