Store Mosse nationalpark
Besökare på Svartgölsleden.

Store Mosse nationalpark

Vitmossehav med martallar och tranbär

Store Mosse är Sydsveriges största myrområde. Beteckningen myrhav är ingen överdrift – det är imponerande vidder, som för tankarna till fjällvärlden.

Om Store Mosse nationalpark

Aktuellt i Store Mosse nationalpark

Öppettider på naturum

31 januari 2024

Under åtminstone början av 2024 kommer naturum endast ha öppet söndagar udda veckor, samt måndagar och tisdagar som innan, med start den 4 februari. Vi kommer även ha öppet under sportlovet, 11 - 18 februari mellan kl 10-16. Läs mer under besöksinformation - naturum. Neddragningen på öppettiderna under söndagarna är på grund av fördelningen av bidrag till länsstyrelserna från Naturvårdsverkets anslag. Från NV´s pressmeddelanade "Vi ger mer pengar för våtmarker och mot invasiva främmande arter i linje med regeringens satsningar. Vi har dock tvingats prioritera bort annat. Resurserna till skötsel av skyddad värdefull natur är nu lägre än på många år och kommer att ge negativa effekter på biologisk mångfald och besökares naturupplevelser runt om i landet". https://www.naturvardsverket.se/om-oss/aktuellt/nyheter-och-pressmeddelanden/2024/januari/mindre-till-lokala-satsningar-och-friluftsliv-nar-medel-for-vardefull-natur-fordelats/

Örnkameran på Store Mosse är nu igång

17 november 2023

Nu kan alla intresserade se vad som händer på örnmatingen igen. Kameran är på plats och trafikdödat vilt ligger ute. Om man vill se vad som händer ute på matningen kan man komma till naturum Store Mosse eller följa denna länk för att läsa mer och titta live vad som sker på matningen: https://www.sverigesnationalparker.se/park/store-mosse-nationalpark/upplevelser/orngomslet/

Naturum stängt den 27 februari pga utbildning

20 februari 2024

Tisdagen den 27 februari är naturum tyvärr stängt på grund av utbildning.

Aktuellt i Store Mosse nationalpark

Besöksinformation

Här kan du läsa om allt du behöver veta inför ett besök i Store Mosse nationalpark. När det är bäst att besöka nationalparken, hur du hittar hit och om vilka regler som gäller i området.

Upplevelser i Store Mosse nationalpark

I Store Mosse nationalpark kan du besöka naturum Store Mosse, åka skidor, vandra med snöskor på mossen, spana på fåglar och mycket mer!

Fler upplevelser i Store Mosse nationalpark

Sveriges nationalparker i sociala medier

Följ Store Mosse nationalpark och Sveriges nationalparker på Instagram: @storemosse @sveriges_nationalparker

Mer om Sveriges nationalparker i sociala medier

Dela med dina vänner

Dela den här sidan med dina vänner på Facebook, X (tidigare Twitter) och via mail.